Reconnective Healing

Ik ben met Reconnective Healing in aanraking gekomen doordat ik zelf gezondheidsproblemen had. De sessies die ik onderging hebben me van langdurige darmklachten, gewrichtspijnen en een stofwisselingsprobleem afgeholpen. Ik was daar heel blij mee maar was eigenlijk nog helemaal niet van plan zelf ook sessies aan mensen aan te bieden. Tot in mijn werk als verpleegkundige mensen begonnen aan te geven dat mijn handen iets bijzonders deden. Ik merkte dat ik met mijn handen pijn kon verminderen bij de mensen voor wie ik zorgde. Dat maakte dat ik het boek “Heel jezelf, heel anderen” van Eric Pearl ging lezen, en aangemoedigd door wat ik daar las heb ik me opgegeven voor een seminar bij Eric Pearl in Londen.

In mijn muziekpraktijk loop ik veel tegen mensen aan die vanwege pijnklachten niet goed kunnen doorademen. Dat kan rugpijn zijn, of buikpijn, maar soms ook emotionele pijn. Voor veel van mijn zangleerlingen is Reconnective Healing inmiddels een vast onderdeel van de les. Niet iedereen wil elke keer een sessie. Soms is er ook een noodgeval. Zoals de student die vlak voor een optreden met zang en dans door haar rug ging. Na 2 sessies stond ze de volgende dag probleemloos op het toneel.

Inmiddels weten bijvoorbeeld ook pianisten en violisten met nek- en schouderklachten mij te vinden. En ook een zangeres met een reeds drie jaar bestaande “Frozen Shoulder” kwam na een sessie bij mij van haar klachten af. Daarnaast help ik nu ook mensen met lichamelijke klachten die geen musicus zijn. Soms incidenteel, soms regelmatig. Een man met leukemie geeft aan na een sessie gemiddeld twee weken geen last te hebben van benauwdheid. Hij komt dus regelmatig terug, en zegt dat de kwaliteit van zijn leven enorm is verbeterd. En vrouw met artrose in de enkel kon na een paar sessies op wandelvakantie. Soms vergeten mensen zelfs de oorspronkelijke klacht die ze hadden. Wanneer ik ze na een tijdje spreek en vraag hoe het gaat, zeggen ze dat het goed gaat, en wanneer ik informeer naar bijvoorbeeld een pijnklacht die ze hadden zeggen ze “O ja, nu je het zegt, dat was ik helemaal vergeten dat ik dat had!”

Reconnective Healing is direct, persoonlijk, en krachtig. Het heeft mijn eigen leven verrijkt, en me geleerd dat mijn eigen lichaam weet hoe het eigenlijk moet functioneren. Door er goed voor te zorgen en me af en toe aan een Healing sessie bloot te stellen is mijn lichaam een goed werkend bondgenootschap met me aangegaan waardoor ik gezonder ben, gelukkiger ben en beter ben gaan zingen. Ik wil graag andere mensen laten ervaren hoe mooi het is om je op deze manier compleet te voelen.

In 2014 ben ik opgeleid tot foundational practitioner, dat wil zeggen dat de kwaliteit van mijn werk is vastgesteld door de organisatie van The Reconnection. Ook ben ik inmiddels bevoegd tot het geven van The Reconnection, met een certificaat waarin ik mezelf Reconnection Certified Practitioner mag noemen. Dat betekend dat ik mijn vaardigheid in het geven van The Reconnection uitvoerig heb laten beoordelen door mentoren van The Reconnection en dat zij me vertrouwen in dit werk.

 

 

Een reconnective healing sessie kost € 70,00. Dit wordt door verzekeraars niet vergoed.

 

Ik pas ook reconnective healings toe in combinatie met hypnose. In dat geval geldt het tarief voor een hypnose sessie.