Burn out

Burn out

Burn out is een crash van je mentale systeem na overbelasting. Waarschijnlijk heb je, als jou dit overkomen is, al een tijdje lang de signalen van je lichaam genegeerd dat het te veel aan het worden was. In onze maatschappij is burn out een groot probleem omdat de economie vraagt om steeds hogere productiviteit. Werkgevers vragen steeds meer van mensen.

Als je zo hard werkt krijg je eerst problemen zoals slecht slapen, soms gaat er iets pijn doen in je lichaam. Rugpijn is een veel voorkomend fysiek signaal, hoofdpijn ook. Als je die klachten langdurig negeert kan een burn-out het gevolg zijn.

Bij burn out kun je veel aan hypnose hebben. Ik noem een paar voorbeelden:

  • je kan een betere relatie opbouwen met je lichaam, zodat je echt gaat luisteren naar de signalen die jouw lichaam je geeft. Dit is ook nuttig als je gevaar loopt op burn out maar het nog niet echt hebt.
  • je kan onderzoeken waarom je je zo verantwoordelijk voelt dat je je werk boven je eigen gezondheid hebt laten gaan.
  • sommige mensen schamen zich omdat ze hun werk niet aan kunnen. Waar komt deze schaamte vandaan? Met hypnose kun je er achter komen.
  • Een negatief zelfbeeld kan er toe leiden dat iemand steeds maar probeert het nog beter te doen. Hypnose kan je helpen om te werken aan jouw zelfbeeld, zodat je vriendelijker voor jezelf wordt en beter voor jezelf kan zorgen.
  • soms ontdekken mensen in hypnose dat ze helemaal niet het werk doen wat ze eigenlijk willen doen. De burn out wordt dan de aanleiding om op zoek te gaan naar een baan die meer voldoening en meer geluk geeft.

Meer weten?

Wil je meer toelichting over hypnosetherapie? Dan kun je ook contact opnemen met mij via mail, whatsapp of Facebook. Zie mijn contactgegevens