IEMT

IEMT

Integral Eye Movement Therapy (IEMT)

IEMT is een krachtig werkende therapievorm , waarbij oogbewegingen jou helpen bij je transformatie.

IEMT wordt gebruikt om vervelende ervaringen los te laten of te verwerken. En om positieve inzichten juist te integreren. Het resultaat van een IEMT-sessie is een gevoel van bevrijding, verlichting en welzijn.

Hoe werkt het?

Vanuit de gevoelsbeleving ga je met behulp van een aantal vragen terug naar de eerste herinnering met dit gevoel. Daarop doe je oogbewegingen Dit herhaal je bij ieder gevoel en iedere associatie. Het verhaal vertellen, of zelfs het benoemen van het gevoel is niet nodig om de oorzaak te kunnen oplossen.

Vervolgens komt de cliënt weer terug in het heden, zonder de oude triggers en reacties. Dit zorgt vaak voor een upgrade van de identiteit: oude programma’s worden getransformeerd naar een vrijer leven en nieuwe manier van zijn.

Naast het werken met de oogbewegingen, wordt er gewerkt aan bewustwording van de impact van fysiologie op stemming. De cliënt krijgt zo meer grip op zijn/haar gemoedstoestand.

IEMT is een van de methodieken die goed werkt bij PTSS. Uit het afstudeeronderzoek van Coen Honig aan het HIN (Dieper en dieper, Den Haag, 2019) wam naar voren dat de combinatie van hypnose en IEMT goede resultaten oplevert bij mensen met depressieve klachten.

IEMT wordt in de praktijk van Coen Honig in de hypnose sessies gebruikt als een middel om diverse problemen op te lossen.

Meer weten? Kijk hier naar een voorbeeldsessie zoals Andrew Austin, de man die IEMT heeft ontwikkelt, die uitvoert.

Meer weten?

Wil je meer toelichting over de werking van hypnose? Of heb je vragen over de bijhorende tarieven? Dan kun je ook contact opnemen met mij via mail, whatsapp of Facebook. Zie mijn contactgegevens