Veel gestelde vragen over hypnose

U zoekt mogelijk naar veel antwoorden op vragen over uw hypnose. Onderstaand kunt u antwoorden op de meest voorkomende gestelde vragen. Mocht u vraag/antwoord er niet bij staan, dan kunt u via het formulier onderaan de pagina uw vraag stellen en ik beantwoord deze zo spoedig mogelijk. 

Veel gestelde vragen / F.A.Q's

Een sessie kost 130 euro, dat is het standaard tarief. Voor mensen voor wie dat teveel is is er een mogelijkheid om 35 euro korting te krijgen. Een sessie kost dan 95 euro. Ik laat het aan mensen zelf over om te beoordelen in welk tarief ze thuis horen.

In ieder geval tot eind 2020 krijg je bij sommige verzekeringen via de aanvullende verzekering een deel van de kosten (tussen de 35 en 45 euro terug)

De polis inhoud voor 2021 is mij nog niet bekend. Wel is het zo dat de eisen waaraan ik moet voldoen om voor deze vergoeding in aanmerking te komen steeds uitgebreider worden. Ik moet daarvoor ook scholingen volgen die een mindere relevantie hebben voor mijn werk. Voor een praktijk als de mijne is dat niet meer haalbaar.

Daarom biedt ik nu iedereen die mij kan laten zien dat de aanvullende verzekering die hij of zij heeft een vergoeding biedt voor hypnotherapie aan, de teruggave in mindering te brengen op de rekening. 

Het antwoord is heel simpel. Nee, Je maakt alles wat er gebeurt bewust mee. Soms lijkt het wel alsof de tijdsbeleving wat verandert, dan heb je het idee dat je nog maar kort bezig bent en dan blijkt dat je meer dan een uur in hypnose bent geweest. Maar als je niet in slaap valt (dat gebeurt soms en dan moet ik je wakker maken, hypnose als je slaapt werkt niet) maak je alles bewust mee. 

Als je bij mij op consult komt ga ik er vanuit dat je erin gelooft. Waarom zou je anders geld bij me uitgeven? Sommige mensen zijn wel eens wat sceptisch van te voren, maar zeggen dan na afloop dat er toch wat is gebeurt. Ook is het zeggen dat je er niet in gelooft een manier om controle te houden. Hypnose werkt beter als je laat gebeuren wat er gebeurt, dus mijn advies is: geef je er aan over!

Voor volwassenen is dat niet nodig, tenzij iemand begeleiding nodig heeft. Mensen die erg angstig zijn mogen wel iemand mee nemen, het staat hypnose niet in de weg. Vaak kan een tweede consult wel zonder die persoon erbij omdat er dan een vertrouwensbasis is.

Bij kleine kinderen is het fijn als de ouders erbij zijn. Ik vind het altijd wel fijn om, voordat het kind komt, een sessie met een ouder te doen (zie hechting  in de lijst behandelingen)

Nee, dat kan niet. Het is wel logisch dat je dat vraagt. Bekend is de televisie reclame waarin iemand, kijkend naar een hypnose show, zelf in hypnose gaat en zijn afstand bediening uit de hand laat vallen zodat de televisie uit springt. De man blijft in hypnose achter.

Gelukkig is dat onzin. Iedereen komt altijd weer uit elke hypnose. Neel eenvoudig, op een gegeven moment krijg je honger of moet je plassen, en dan komt je lichaam in actie. Meestal reageer je gewoon op mijn opdracht om je ogen open te doen aan het eind van de sessie. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat iemand er niet uit kwam, en ik ken dat soort verhalen ook niet van collega's. 

Iedereen 

Heeft u nog vragen of twijfel?

Invalid Email
Invalid Number

Lees zorgvuldig de privacy verklaring.